2024 Under årets första månader träffas bandet för att skriva och repa in nya låtar inför kommande spelningar under året. Det rökfria äventyret fortsätter…

2023 Under året fyller Sveriges hårdaste barnband 25 tobaksfria år och den 10 mars passerar singeln ”Här i skogen” en kvarts miljon (250.000) streams på Spotify, vilket gör låten till den populäraste låten bandet släppt digitalt. Under sommaren gör bandet två välbesökta konserter i Stockholm och i Visby. I mitten av augusti deltar delar av bandet i en radiointervju på Sveriges Radio P4 Gotland och pratar om barnmusik, där spelades även hitlåten Vad Världen Behöver Nu. I november gör bandet en höstlovsspelning i Salems kommun och passar även på att fylla 25 år samma månad. Låten Äldre passerar en kvarts miljon streams på Spotify. Under vintern planeras nya inspelningar och det rökfria äventyret fortsätter…

2022 Under sommaren repar bandet flera gånger i Sanda på Gotland innan det är dags att spela på festivalen Barndagen i Visby lördagen den 20 augusti i den 26-gradiga rmen. I början av september spelar bandet även i Parleken Forsängen i södra Stockholm och massor av barn dyker upp även där. Veckan efter släpper bandet en video på Youtube på låten ”Här i skogenfn spelningen i Stockholm och den får snabbt flera 1000 visningar på Youtube. Senare under september presenterar bandet att: Mina Kaur fn Visby är ny ngare i TORE and the NO SMOKERS. Hon har under en tid hoppat in under bandets konserter och skött ngen med bravur och är nu fullrdig medlem. Självklart är hon rökfri, avskyr mobbning och är djurvän. Under hösten och vinter arbetar bandet sedan med nytt material. Förhoppningsvis kan någon eller några av låtarna bli klara inför bandets 25-årsjubileum 2023.

2021 Under året repar bandet nya låtar i Stockholm när det finns möjlighet på grund av pandemin. Pandemin gör att flera spelningar flyttas fram under året med förhoppningar att det kan genomföras under 2022. Den 19 oktober på dagen 15 år efter att bandet släppte: RÖKNING DÖDAR släpps skivan digitalt på Spotify och iTunes. Skivan utökas med en osläppt radiovariant av: Äldre samt Kuddrummet live från programmet Mari’s café i Sveriges Radio P4 Gotland från 2006.

2020 Den 31 januari släpps en livevideo med bandet från 2009 på Youtube. I februari 2009 gjorde bandet två (!) utsålda 10-års konserter på Drakenbergssalen på Södermalm i Stockholm. Inspelningen gjordes av ett filmteam och har blivit liggande i sina gömmor genom åren. Video blir med tiden en av bandets videos på Youtube som har haft mest visningar. I slutet februari passerar deras nya singel: Här i skogen 100.000 uppspelningar Spotify och i mitten av april passerar singel: Vad världen behöver nu 50.000 uppspelningar vilket är nytt rekord för bandet. Den 8 maj gör bandet ett digitalt återsläpp av skivan Nikotinsvin som ursprungligen släpptes 2009 på Spotify, iTunes och YouTube.
Skivan utökat med bonuslåten: Stopp samt tre livelåtar från programmet Mari’s café i Sveriges Radio P4 Gotland från 2010. Pandemin gör att flera spelningar flyttas fram under året med förhoppningar att det kan genomföras under nästa år.

2019 En lite annorlunda start på våren blir det i mars 2019 när bandet är med på korsordssidan i tidningen VISIR Aktuellt. I maj spelar bandet när Röda Korset har sin riksstämma i Visby. Under sommaren gör sedan bandet flera spelningar i huvudstaden. Den 1 juli släpps singel: Här i skogen (NOSMOK004) på Spotify och Youtube och senare under sommaren spelar bandet på festivalen Barndagen i den 28-gradiga värmen i Visby. Den 9 september samma år släpper bandet en ny singel som heter: Vad världen behöver nu (NOSMOKER005) på Spotify och Youtube och alla intäkter går oavkortat till insamlingen för Världens barn. Båda singlarna spelas flitigt på Spotify under hösten.

2018 Jubileumsåret 2018 börjar med att bandet repar nya låtar för att under februari gå in i klassiska Sunlight Studio i Norrtälje utanför Stockholm och i samma veva får Robert (Rob) Letteryd Törnqvist lämna bandet. Den 31 maj på den internationella tobaksfria dagen (World No Tobacco Day) 🚭 släpper bandet singeln ”Tobakskrigarna” (NOSMOK002) på Spotify. Under juni släpper bandet singeln i cd-format som finns att köpa på bandets konserter. Omslaget till ”Tobakskrigarna” målas av Anders ”TT” Högblom som även gjorde omslaget till bandets debutskiva år 2000. Under sommaren gör bandet flera svettiga spelningar med Robin Johnander (Bas) som spelade med gruppen mellan 2006-2012 men då som gitarrist!

I juli kompletteras bandet av Eva Fadeel från Lund. Eva scendebuterar med bandet på Barndagen i Visby den 28 juli där hon bor sedan många år. Under festivalen passar Röda Korset Gotland och bandet på att släppa samlingsskivan ”Barnbidrag” med tio av de bästa banden/ artisterna som varit med på Barndagen under åren 2008-2018. Bandet bidrar med låtarna ”Äldre” och ”Tobakskrigarna” på skivan. För att sätta lite extra krydda på skivan så specialskriver bandet låten ”Vad Världen Behöver Nu” till förmån för Världens Barn. På låten sjunger bandets sångare Christoffer Carlsson tillsammans med Linda Dahl från Mamman & Pappan och Anders Ågren från Kråkan och Busarna. Skivan säljer bra och under hösten har artisterna samlat in 20 000 kronor som går avkortat till Världens Barn. Under höstlovet inleder bandet sin 20 årsturné i Stockholm och spelar i sex olika parker under en vecka. Bandet uppträder även i direktsänd radio där de framför sina låtar på självaste Stockholms Stadion. Stort och ett bra avslut på ett fint år.

2017 TORE and the NO SMOKERS® öppnar året hårt med att repa i Stockholm och fira sin frontman och sångare Christoffer som fyller 40 år i januari. På festen spelar bandet den helt nya låten ”Tobakskrigarna” samt några äldre låtar helt akustiskt. För första gången någonsin framför bandet även låten ”Bröder” från 2009. Under året får samtliga förstaklassare på Gotland ett brev som innehåller bandet senaste skivan – ett tilltag som är mycket uppskattat! På den varmare delen av året besöker killarna flera festivaler och för första gången Nyköping. Under en intensiv helg på Gotland i juli hinner bandet både deltaga i Sveriges Radio, uppträda på Almedalens scen i Visby samt spela in material till en ny musikvideo. Delar av videon spelades även in i Stockholm och Nyköping och vid ett tillfälle kör gosedjuret Snuttis motorcykel på Gotland! Under tidig höst spelar bandet på flera ställen i huvudstaden och flera artiklar skrivs om killarna. På Tores namnsdag den 19 oktober släpps sedan den fjärde officiella musikvideo från skivan Kidzmetal. Låten är: ”Barn Tills Jag Dör” och på bara några veckor har låten över 10 000 visningar på Youtube vilket är nytt rekord för bandet.

2016  TORE and the NO SMOKERS® börjar året med att repa i Stockholm och planera inför kommande musikvideosläpp. Under året kommer bandet att fira hela 18 år som band. Den 21 maj börjar bandet inspelningen av sin nya musikvideo ”Barnens Beskyddare” i Stockholm. Videon blir snabbt populär och får direkt många tusen visningar när den släpps den 17 juni på Youtube. Under sommaren gör även bandet tre utomhuskonserter i Stockholm. Den 30 juli står bandet på gotländsk mark igen och spelar på barnfestivalen Barndagen i Visby. Spelningen på Gotland blir den sista som bandet gör med Andreas Augustsson (Bas) som lämnar bandet i september. Samma månad kompletteras bandet av Robert (Rob) Letteryd Törnqvist från Västerljung utanför Trosa. 5 dagar senare scendebuterar Rob med bandet när de spelar på skördefesten på Öland den 1 oktober. Under hösten repar killarna och den 19 november firar bandet 18 år med tårta. Innan året är slut har musikvideo ”Barnens Beskyddare” haft över 5000 visningar på Youtube vilket är nytt rekord för bandet.

2015  I början av februari dimper nya skivan ner på skivbolagets kontor vid Globen i Stockholm. På bandets egna label: No Smokers Records släpps skivan ”KidzMetal” den 23 februari. Samma dag gör bandet en exklusiv spelning på Kafé 44 på Södermalm i Stockholm. På den nästan slutsålda klubben spelar bandet låtar från hela sin karriär. Det blir en speciell spelning då samtliga tre gitarrister som varit med i bandet under åren delar scenen under den sista låten ”Farsan Förstå”. Godisregn, jubel och autografer kommer som följd. Under våren och sommaren skriver sedan både riksmedia och lokalmedia om bandet bl.a Sweden Rock Magazine, Close-UP Magazine och Landets Fria, skivan får fin kritik av tidningarna. Under sommaren gör bandet som vanligt en spelning på festivalen Barndagen i Visby. Den 7 september släpper bandet en ny musikvideo – ”Alla Kan Bli Vinnare” i akustisk version. Överskottet går även denna gång till insamlingen av Världens Barn. Även Sveriges Radio (P4) Gotland gör under året flera intervjuer med bandet.

2014  Bandet rivstartar året med att repa nya låter på löpande band inför den kommande studioinspelningen. Den 12 april går killarna in i Debka studios i Stockholm och börjar inspelningen av sin kommande skiva ”KidzMetal”. Flera helger, kvällar och dagar senare är det sommar och skivan börjar bli klar för mixning och mastring. I juni flyttar bandet från replokalen i Hagsätra i södra Stockholm och i mitten av månaden är det dags att ta nya pressfoton inför den kommande skivan. Under sista helgen i juli gör bandet en ö-turne och avverkar Sveriges två största öar Gotland och Öland under två dygn. Under sensommaren och början av hösten gör sedan bandet flera konserter i Stockholm. Den 5 oktober börjar bandet inspelningen av sin nya musikvideo ”Skjut inte alla djuren” i södra Stockholm. Videon blir snabbt populär och får många visningar när den släpps den 19 november på Youtube. Under hösten blir även den nya skivan klar för tryck.

2013  Året börjar med att bandet skriver och repar nya låtar. I februari kompletteras bandet av Charlie Öberg (Gitarr). Under mars månad lanseras TORE and the NO SMOKERS® nya hemsida. Under maj firar bandet 5-år som gilla sida på Facebook. Senare samma månad går bandet in i Debka studion i Stockholm och spelar in några låtar som under året kommer att bli ett par singlar. Under sommaren gör sedan banden flera uppskattade spelningar runt om i landet på festivaler och dylikt. Fredagen den 19 juli släpper bandet singel ”Barnens Beskyddare” och redan samma dag spelas den på Sveriges Radio! I augusti gör bandet sin första skolspelning sedan 2001 på Gotland när det besöker Sanda skola på södra delen av ön. Den 20 september släpper bandet singeln ”Alla kan bli vinnare” till förmån för insamlingen till Världens Barn. Bandet deltar den 11 oktober på en gala som Sveriges Radio (P4) Gotland anordnar tillsammans med Världens Barn. Där framför bandet låten i direktsändning, och på bara några veckor spelar låten in över 3000 kr till insamlingen. Flera av låtarna som framförs i radion kommer senare att släppas på skiva 2015.

2012 Under en helg i början av året spelar bandet på Tom Tits Experiment i Södertälje och får ett bra mottagande. Senare under året gör killarna för tredje året i rad, Sportlovsrock! Denna gång rockar det på Kulturhuset i Skarpnäck i södra Stockholm. Under sommaren spelar bandet på barnfestivalen Barndagen i Almedalen i Visby och på Barnens dag i Edsbyn. Båda festivalerna blir stora succéer men Barndagen i Visby sticker ut med över 5000 besökare. Sista oktober gör bandet Halloweenrock i Stockholm och i samma veva lämnar Robin Johnander (Gitarr) bandet. Senare under hösten börjar arbetet med en helt ny hemsida. Den 13 november blir Conny lurad till ett möte på Stockholms Central. Där får han inför Sveriges Radio P4 Gotland redan på att han genom sitt arbete med bandet och Barndagen fått Region Gotlands Kulturpris 2012. Olika tidningar vill också intervjua Conny på telefon från huvudstaden. Under en ceremoni på Rådhuset i Visby tar en mycket rörd men stolt Conny emot priset den 17 december.

2011 Året började med en succéspelning på Göta Källare. Bandet uppträdde för andra året i rad på Sportlovsrock för över 450 betalande. Under året fortsatte bandet att erövra Sverige med spelningar i Mjölby, Älvkarleby, Peace and Love Festivalen i Borlänge, Gotland, Sollentuna, Stockholm, Göteborg och Falkenberg. Publiken har fått höra en helt ny låt ”Barnens Beskyddare”. Låten har fått ett bra mottagande och bandet planerar att spela in den i framtiden. Samma år lanserar bandet även världens coolaste och bästa MÅLARBOK med illustrationer hämtade  från bandets skivor.

2010 Under 2010 spelade TORE and the NO SMOKERS® på fler platser än tidigare och för fler fans än tidigare. Bandet arrangerade även två spelningar, Sportlovsrock och Höstlovsrock, på Göta Källare i Stockholm som sågs av mer än 900 personer.

2009 Under februari firar TORE and the NO SMOKERS® något försenat sitt 10-års jubileum, genom att göra 2 UTSÅLDA spelningar i Stockholm. Dagens Nyheter & flera lokaltidningar uppmärksammar konserterna! En filmteam är även på plats & filmar. Totalt säljs ca 400 biljetter! Under våren går killarna in i CSL-studio i Stockholm & startar inspelningen av tredje skivan NIKOTINSVIN. I maj släpps singel Hallå & innehåller förutom nämnda låt även Sagornas Värld. Singeln som endast finns i begränsad upplaga säljs endast i samband med liveframträdande. NIKOTINSVIN släpps under hösten.

2008 Året började bra med att TORE and the NO SMOKER ® deltar i SVT:s program Eftersnack. Där sitter Conny i TV-soffan och diskuterade barnmusik tillsammans med Majas Hårband och Lollo Asplund. Musikvideon med låten Rökfri Värld visas i programmet och killarna får massor av nya vänner på My Space! Skivan med samma namn säljer okej och under februari-maj arbetar de hård i replokalen och filade på nya låtar. Under våren och sommaren besökte de skolor, parklekar, äventyrsparker, barn festivalen Barndagen och andra spännande platser i Sverige. I november fyllde TORE and the NO SMOKERS® 10 år som band.

2007 TORE and the NO SMOKERS® startar året med att repa in nya låtar. Under perioden februari-mars går de in i CSL-studio för att spela in en uppföljare till succéskivan ”Rökning Dödar”. TORE and the NO SMOKERS® nya skiva ”RÖKFRI VÄRLD” mixas och mastras sidan för att kunna ges ut under hösten 2007. I oktober släpps bandets första musikvideo till låten Rökfri värld, fullproppad med får, barn och Ingrid. Den 31 oktober släpps albumet Rökfri värld i samtliga skivbutiker. Detta firades med en stor releasefest på rockklubben Debaser i Stockholm. 500 barn och vuxna fick uppleva en konsert utöver det vanliga men gästuppträdande från Mia Coldheart från bandet Crucified Barbara.

2006 TORE and the NO SMOKERS® kompletteras i januari av Robin Larsson (Gitarr). Bandet repar som aldrig för och nytt fräscht material tillkommer innan de gör scendebut i maj. Samma månad går det in i CSL-studio i Södra Stockholm och börjar inspelningen av sin första fullängdsskiva. Singeln Äldre/Luktisar släpps i juni och fullängdsskivan ”RÖKNING DÖDAR” släpps på Tores namnsdag den 19 oktober. Samma dag har de ett stort releasefest på BryggHuset i Stockholm inför 450 personer! Skivan släpps genom Gotlands Artists, skivlabel ARTACHE. Skivan får bra kritik och de flesta biblioteken på Gotland och Stockholm köper in den! Under hösten spelar killarna live både i radio och Tv. De avslutar året genom en utomhusspelning i december!

2005 Under året fortsätter TORE and the NO SMOKERS® otröttligt att åka runt med sin rökfria show. De spelar bla på 6 grundskolor i Bromma, 3 i Skärholmen samt 5 i Vantör i Stockholm. I februari prövar de för första gången sin nya låt: SNUTTIS på publiken. Succé och jubel kommer som följd. Under hösten lämnar Jani Kataja (Gitarr) och Fredrik Schönbeck (Bas) bandet. Laguppställningen blir istället gotländsk! Christoffer Carlsson (Sång) och Andreas Augustsson (Bas) tillkommer i december.

2004 TORE and the NO SMOKERS® fortsätter att skriva nytt material som med tiden skall generera i en ny härlig skiva. Under året har TORE and the NO SMOKERS® åkt runt i Stockholmsområdet med sin rökfria rockturné. De har spelat på samtliga 13 grundskolor på Östermalm i Stockholm. Där träffar de över 2.000 glada, spontana, blyga, livliga, häftiga, coola & rockiga barn. De hinner även med att spela på fritidshem, parklekar och på mellanstadiediscon. I september slutar Thomas Pichler (Sång) i bandet för att satsa på en karriär som operasångare!

2003 I januari börjar killarna arbeta på nytt material utan sångare. Under våren prövar de att spela in deras låt LUKTISAR i studion. Torsdagen 20 november, fem år efter att TORE and the NO SMOKERS® startade träffas killarna på ett café på Södermalm i Stockholm med sin nya sångare. Där bestämmer de att de skall satsa på bandet igen. Deras nya sångare blir ingen mindre än Thomas Pichler som var med i ”skolbandet” på Stockholms Folkhögskola 1996-1997. Redan 10 december står killarna på scenen tillsammans. Denna gång är det Engelbrektsskolan på Östermalm som har turen att få njuta av tre härliga konserter med killarna. Efter konserterna väntar ett milt sagt kaotiskt besök i skolans matsal där barnen nästan bråkar om vilka som skall sitta och äta med TORE and the NO SMOKERS®. Succé med andra ord!

2002 I januari går killarna i TORE and the NO SMOKERS® in i studion och spelar in en singel med tre låtar. Singeln får namnet ”Ingrid Rökare” och släpps i april genom att killarna gör tre releasepartyn på en och samma dag i Stockholm. Skivan säljer bra och den går även att köpa i utvalda skivbutiker. I september börjar deras hemsida komma igång. Innan året är slut lämnar Fredrik Nyberg (Sång) bandet.

2001 I februari är TORE and the NO SMOKERS® med i Tv-programmet Absolut Stockholm. I april genomför de en turné på Gotland. På fem dagar hinner de göra 11 konserter för totalt 2.500 barn, skriva ca: 1.000 autografer, vara med i direktsändning i radion, vara med i lokaltidningen två gånger samt säljer slut alla sin skivor. I november firar TORE and the NO SMOKERS® tre år som band genom att ha en konsert på Högalidsskolan i Stockholm. SVT är där och spelar in hela konserten och i december gör Lilla Löpsedeln ett reportage om killarna. Den visas i SVT vid två tillfällen.

2000 Under våren gör TORE and the NO SMOKERS® spelningar runt om i Brommaområdet. De uppträder på ishallar, skolor, valborgsfirande samt på fritidsgårdar. I september går killarna in i studion och på två dagar spelar de in en Maxi-CD med fem låtar. Den släpps i november och heter kort och gott TORE and the NO SMOKERS®. I december gör TORE en miniturné i Stockholmsområdet och hinner med fem konserter på en ENDA dag.

1999 I januari släpper TORE and the NO SMOKERS® sin konsert från december på video (VHS). Men det är bara barnen på Ålstensskolan som får ta del av den. På Ålstensskolan får barnen låna den. Det blir en stor succé och som mest är det två månaders väntetid! Under resten av året börjar TORE and the NO SMOKERS® göra spelningar lite här och där i Stockholmsområdet.

1998 Den 19 november bildar Conny Carlsson (Trummor) det rökfria barnbandet TORE and the NO SMOKERS® . I bandet ingår Jani Kataja (Gitarr), Fredrik Schönbeck (Bas) och Fredrik Nyberg (Sång) De hade fått fyra julspelningar på Ålstensskolan i Bromma i västra Stockholm. Allt blir succé och killarna bestämmer sig att satsa på bandet.

1996-1997 I augusti 1996 träffas Conny Carlsson (Trummor), Jani Kataja (Gitarr), Thomas Pichler (Keyboard) samt Fredrik Nyberg (Sång) på fritidsledarutbildningen i Skarpnäck i Södra Stockholm. Alla killarna gillar rock och startar ett band tillsammans som får namnet ”Skolbandet”. De gör två uppträdanden på skolan innan de splittras i maj 1997. De vet dock inte då att skolbandet är början på historien om TORE and the NO SMOKERS®. Under stora delar av 1997 spelar Conny Carlsson (Trummor) och Jani Kataja (Gitarr) i hårdrocksbandet Sideburns. I detta band finns även Fredrik Schönbeck (Bas) med.