Sagt & Skrivet om TORE and the NO SMOKERS

Ickerökare gör hårdrock för barn

Tore and the no smokers har spelat hårdrock för unga sedan 1998. Med sina låtar om allt från mobbning till djurrätt vill de vara ett alternativ till traditionell barnmusik.

LANDETS FRIA MAJ 2015

http://www.landetsfria.se/artikel/117823

De spelar hårdrock för att hjälpa världens barn

MITT I SÖDERORT BANDHAGEN, Tisdagen 15 Oktober 2013, Ida Leveby Andersson.

Bild: Mitt i söderort 15 oktober 2013

 

 

 
 
 

Nosmokers har fått en ny gitarrist

Foto_GT21Mars2013

Sveriges hårdaste och rökfriaste barnband från Gotland, Tore and The Nosmokers, har skaffat en gitarrist. Charlie Öberg är från Stockholm och ersätter Robin Johnander som av personliga skäl valt att lämna gruppen under hösten 2012.
32-årige Charlie har spelat i band sen han var 16-17 år och har spelat allt från pop på svenska till rysk folkmusik och en massa hårdrock av olika slag. Charlie har bland annat varit medlem i bandet Svensk Pop.
Gotlands Tidningar 21 Mars 2013

Kulturpris till Barndagens festivalgeneral

Conny Carlsson Sundman, festivalgeneral för Barndagen som varje sommar arrangeras i Almedalen, tilldelas Region Gotlands Kulturpris 2012.

Conny är också välbekant som en av medlemmarna i det populära barnrockbandet Tore and the No Smokers. Han får kulturpriset med följande motivering: ”Festivalgeneralen Conny Carlsson Sundman är en fantastisk drivkraft, som med outsinlig energi möter barn med enorm respekt och glädje. Här är en möjlighet till en gratis heldagsupplevelse med fantastiskt innehåll av mycket god kvalitet. Barndagen erbjuder kultur på riktigt, på besökarnas nivå, med en känsla som stannar kvar länge. Connys drivkraft ligger i att skapa bra kultur för barn.”

Priset, äran och 25.000 kronor, delas ut i samband med regionfullmäktiges möte i december.

13 November, 2012 @gotland.net

Svängigt för det minsta på festivalen

Konsert

Tore and the No Smokers , 21 augusti,

scenen i Raoul Wallenbergs Park, Malmöfestivalen

Hårdrockarna i det röfria barnbandet Tore and the No Smokers lockade mängder av dansade och hoppande småkids i lördags. Fyra män, varav en i kilt och en med ett alter ego som gosedjur, förvandlade scenen till en tramsrolig oas med teman som ”Våga vägra schlager”, Rökning dödar” och ”Sluta paja för djuren”.

Småttisar med gröna skyddslurar på öronen skuttade runt på golvet medan bandmedlemmarna headbangade, satte på Star wars-plåster och presenterade en rad olika gosedjur – speciellt den övernaturligt stora ”Snuttis” väckte intresse – varpå alltihop avslutades med godisregn och autografutdelning.

Caroline Alesmark
Skånska Dagbladet, Tisdagen 24 augusti 2010

Barndagen 24 juli Gotlands barnmusikfestival

Hårdrockskompisarna Conny Carlsson, Andreas Augustusson, Robin Larsson och Christoffer Carlsson tyckte att musikutbudet för barn var smalt och enkelt och att många barnlåtar bara gick ut på att vara trallvänliga. De tyckte att barnmusik borde vara mer äkta och ärlig och egentligen ville de helst se ett band som kunde ta upp även lite svårare ämnen, ett band som barnen kunde se upp till och lära sig något av. Grabbarna bestämde sig till slut för att ta saken i egna händer och det var så de 1998, kom att bilda rockbandet ”TORE and the NO SMOKERS” (ickerökarna)

Eget initiativ
I 12 år har nu ”TORE and the NO SMOKERS” åkt land och rike runt och uppträtt med sina genomtänkta hårdrockslåtar för barn i alla åldrar. En av bandets medlemmar, trummisen Conny Carlsson ville ta det hela ett steg längre, han ville att barnmusiken skulle lyftas fram mer. 2007 bestämde sig därför Conny för att tillsammans med Röda Korsets Barn & Ungdomskrets på Gotland, anordna en musikfestival för barn. Gotlänning som han är i grunden så blev Visby och Almedalen det självklara valet. Första året lockade musikfestivalen som fick namnet Barndagen, över 2000 besökare och andra året kom så många som 3000. I år hoppas både Conny och Röda Korsets Barn & Ungdomskrets på Gotland, på nya deltagarrekord.

Årets festival
I år är det alltså tredje året i rad som musikfestivalen för barn, Barndagen, går av stapeln. Den 24 juli kommer Almedalen förhoppningsvis invaderas av musikdiggande barn i alla åldrar. Festivalområdet öppnar kl 12 och bjuder då på allt möjligt roligt som hoppborg, ansiktsmålning, pysselstationer och tipspromenad. Musikfestivalen sätter sedan igång vid kl13 och de första som uppträder är den kända gotländska duon ”Björn och Daniel” med låtar som ”Fis Denise”. Kl 14 är det femmannabandet ”Kråkan och Busarna” som intar scenen med låtar som ”Sura faster Ella”. Sedan när klockan slår 15 är det Conny och hans band ”TORE and the NO SMOKERS” som avslutar festivalen med dunder och brak. Det blir tufft och rockigt med
låtar som ”Rökfri Värld” och ”Våga Vägra Schlager”. Barndagen är gratis för alla, stora som små, så kom och digga hela familjen!

Text: Sara Johansson Gotlands Annonsblad 2010

Ny video till ”Våga vägra schlager”

Lagom till den årliga finalen av Eurovision Song Contest, släpper Sveriges hårdaste och rökfriaste barnband Tore and the No Smokers sin nya musikvideo till singeln ”Våga vägra schlager” från fullängdaren ”Nikotinsvin”. En kritisk låt från ett band som vågar ifrågasätta varför man inte spelat låtarna live i schlagersammanhang.
Musikvideon spelades in under sportlovsturnén för ett fullsatt Göta Källare i Stockholm den 3 mars.
Det gotländska bandet har sedan 1998 åkt runt och lärt 1000-tals barn att rökning är farligt, att mobbning är förkastligt och om konsten att vara sig själva och strunta var andra tycker.
2009 blev de nominerade till Barnens Hjälte av Kamratposten och Rädda Barnen. Under sommaren gör de flera spelningar bland annat på Barnfestivalen Barndagen i Visby den 24 juli.

(GT) Gotlands Tidningar 2010-05-26

Stenhård konkurrens i barnens bransch

Är det rock’n’roll att inte röka, kröka och göka? Tore and the No Smokers kör hårdrock för kidsen och tvålar till konkurrenterna.

Hårdrock för barn med texter om att vara snäll? Orimligt – men sant.

– När vi startade upptäckte vi att ingen i bandet rökte, därav namnet, berättar Conny Carlsson, trummis i Tore and the No Smokers.

– Alla hade spelat rock tidigare och i de kretsarna är cigaretter tyvärr väldigt vanligt. Vi sjunger också att du ska vara en sjyst kompis. Du ska inte reta någon för att de är för tjock eller smal, eller har kort eller långt hår.

Gruppen har existerat sedan slutet av 90-talet, spelar kidsmetal och gör i dagsläget kring tjugo gigs per år. Det är allt från små tillställningar med femtio personer, till att headlina Göta Källare inför femhundra röjande ungar.

– Mora Träsk och James och Karin var grymma när vi växte upp. Sedan dess har inte mycket hänt inom barnmusiken. Ofta är texterna jäkligt bra men melodierna löjliga, säger trummisen Conny Carlsson.

Den långhårige barnunderhållaren berättar att Tore and the No Smokers vill vara ett ”tuffare alternativ”.

– Och vi vill nå även de äldre ungarna. Den traditionella barnmusiken fungerar för en sexåring men ratas av en tioåring. Det finns inte en frisk sjuåring som vill lyssna på Mora Träsk.

Ingen i bandet heter Tore. Hur förklarar du det?
– Vi är the No Smokers. Och Tore ligger på kyrkogården. Han dog av cancer och vi såg hans väldigt fula namn på en gravsten.

Är det svårt eller tacksamt att spela för barn?
– Det är en svår och spontan publik. De behöver inte fyra bärs för att släppa loss, så om de diggar kör de hårt på en gång. Men tycker de att vi suger så döljer de inte sin åsikt. Om vi alltid går hem? Ofta. Men ibland är det svårt. Som när vi spelade i Tensta där ungarna mest gillar r’n’b och hiphop. Fast när vi åkte tyckte alla att vi var grymmast i världen.

Finns det en stor marknad för barnband?
– Jättestor. Och det är tuff konkurrens. Och så fort du får ett genombrott i tv får du massvis med bokningar. Därför får till exempel Mora Träsk spela mycket. Men bara för att du inte är på tv betyder det inte att gruppen är dålig.

Tycker riktiga hårdrockare att ni är töntiga?
– Nej! De ser oss som en inkörsport till tyngre grejer. Det finns folk som upptäckte oss när de var tio år, och som fortfarande är hårdrockare trots att de är över tjugo. Men visst finns det rockers som tycker att vi moraliserar. Vi tar ställning mot mycket av det som förknippas med hårdrock – sätta på brudar, festa, röka.

Ni kallar musiken kidsmetal men har en låt som heter ”Våga vägra schlager”. Hur tänkte ni där?
– Bra musik ska spelas live. I Melodifestivalen är det numera bara en bandspelare som artisten sjunger till. Det är inte på riktigt. Tyvärr är det mycket förinspelad musik i dagens Sverige. Som till exempel Mora Träsk. De är två personer på scenen men låter som ett helt band. Det är fejk.

Christoffer Röstlund Jonsson Allt om Stockholm, 2010-05-19

Tore and the No Smokers

”NIKOTINSVIN”
SJÄLVFINANSIERAD CD, 15 SPÅR

Liksom dessa gotlänningar avskyr jag rökning och rökare, rasism och mobbing. Jag applåderade från början deras idé att via musik riktad till barn underminera grogrunden för sådana samhällsgissel. Kruxet var att de THE KRISTET UTSEENDE-artade låtarna inte var så klämmiga som avsetts och texterna hamnade ofta på fel sida om gränsen mellan stridsrop och moralkaka.

Men nu, på tredje vändan, har TORE AND THE NO SMOKERS hittat rätt. Texterna är inte bara pekpinnepompösa utan genuint roliga. Melodierna uppvisar just de medryckande sjunga med-egenskaper som tidigare saknats, såväl i en aggressiv smocka som titellåten som den drömskt sentimentala ”Landet Tvärtom”. En storfavorit är ”Magiskt finger” med sitt sväng á la GREAT BIG SEAS ”When I am King”. Att själva musicerandet fortfarande avger garagedoft är inget denna så kallade Kidz metal står och faller med.

Det väsentliga är att TORE AND THE NO SMOKERS fått till låtar väl lämpade för ren nöjeslyssning, vilket gör det desto lättare att ta till sig visdomsorden de innehåller.

Erik Thompson, Sweden Rock Magazine, April 2010

Årsmöte med Rökfrimusik!

VISIR (VI Som Inte Röker) i Stockholm-Uppsala skriver om oss i nya nr av VISIR AKTUELLT! Så här står det:
Ett uppskattat inslag efter själva årsmötet var ett framträdande av en ungdomlig musikgrupp, Tore and the No Smokers. Man berättade om gruppen, som har sina rötter på Gotland. De har spelat och sjungit för barn och ungdomar i skolor och på fritidshem under ett antal år. Samtidigt har man framfört ett mycket tidligt budskap: rök inte, börja aldrig röka!

Gruppen har även spelat in en CD-skiva med det drastiska namnet ”Nikotinsvin” och dem sjöng man också om. Så det svängde i lokalen ”Havet” när de sjöng ur sitt budskap: ”I en rökfri värld kan vi alltid ha det bra… I en rökfri värld är luften alltid ren…”. Bo Hyttner avtackade dem med en uppskattad present, och årsmötets applåder var välförtjänta.

Arne Stråby, Riksförbundet VISIR

Våga Vägra Schlager

23 februari 2010, kl 23:07 Skrivet av Crucified Barbara.
Jag fick ett fluffigt paket hem häromdagen. Det var från mina vänner i Tore and the No Smokers, ”Sveriges hårdaste och rökfriaste barnband”, som skickat mig sin senaste singel ”Våga Vägra Schlager”. Det kändes lite som en pik, eller så var det bara för att jag gästsjöng på deras förra platta Rökfri Värld. Nu kanske de är jättebesvikna på att deras gästsångerska helt plötsligt är med i Melodifestivalen, men jag hoppas inte det. Och vi SPELAR JU INTE SCHLAAAGER för tusan, vilket tjöt!!!

Tore & The No Smokers ledord är bland annat att rökning är farligt, mobbning är förkastligt och man ska vara sig själv och strunta i vad andra tycker. Förutom att det ibland röks och mobbas lite i CB så står vi iallafall alltid 100% för vad vi gör, vad vi än gör (nästan), och det är det som gör allting så roligt.

I mitt liv ”före schlagern”när jag fortfarande var accepterad i Tore bandet så fick jag vara med på deras releasefest och gästsjunga och spela. Det var helt sjukt. Festlokalen var Debaser Slussen i Stockholm och klockan var fyra på eftermiddagen, när 500 galna ungar i 5-12 års åldern vällde in. Bardisken var dagen till ära fylld med festis och kakburkar. Det bjöds på godisregn och hårdrock på hög volym. Längesen jag såg ett sånt passionerat ös på en publik som när dessa ungar satte igång att hoppa och vråla och göra heavy metal tecknet. Barn i grupp kan för en äldre människa som mig vara en skrämmande upplevelse om de är många och vilda, men detta var ju något annat, väldigt skojigt helt enkelt.

Singeln Våga Vägra Schlager släpps nu i dagarna och återfinns på fullängdaren ”Nikotinsvin”. De gör även en miniturné 3 mars i Stockholm och 5 mars på Gotland.

Jag står för allt dessa killar står för, förutom att jag även vågar vara med i ”schlagern”. Därför vill jag slå ett slag för Tore and the No Smokers som levererar vettiga värderingar och rock’n’roll till kidsen. Så om du känner något förtappat barn som är på glid och bara lyssnar på Hits for kids, erbjud ett besök på: http://www.myspace.com/toreandthenosmokers

(…eller varför inte: www.myspace.com/crucifiedbarbara )

Rajjrajj!
Mia

Lagom till den årliga melodifestivalhysterin,

släpper Sveriges hårdaste och rökfriaste barnband Tore and the No Smokers singeln ”Våga vägra schlager” från fullängdaren Nikotinsvin.

”Våga vägra schlager” är en kritisk låt från ett band som ifrågasätter varför man inte vågat spela låtarna live i schlagersammanhang.
Tore and the No Smokers är ett gotländskt band som sedan 1998 åkt runt och lärt 1000-tals barn att rökning är farligt, att mobbning är förkastligt och om konsten att vara sig själv och strunta var andra tycker. 2009 blev de nominerade till Barnens Hjälte av Kamratposten och Rädda Barnen.
Under sportlovet (vecka 9) gör bandet två stopp på en miniturné som når Stockholm och Göta Källare den 3 mars och Visby och Radio Gotland den 5 mars.

Redaktionen, @gotland.net

Barnens Hjälte

Det finns ett rockband i Sverige som ni kanske inte har hört talas om som heter TORE and the NO SMOKERS.

Dom är också nominerade: Under 10 års tid så har dom ägnat sin tid åt att sjunga & spela stenhård hårdrock om mobbning, skilsmässor, om att vara en bra medmänniska & att inte röka. Dom har lyckats göra det utan att va töntiga & de är fanimej en bedrift. Köp en skiva av dom om ni får chansen.

Fy fan va vi är bra.

/Ola Lindholm, KP, vid utdelningen av priset Barnes Hjälte.

Tore and the No Smokers släpper nytt

Sveriges hårdaste och rökfriaste barnband, det gotlandsbaserade Tore and the No Smokers, släpper i dagarna sin nya skiva ”Nikotinsvin” genom det rökfria skivbolaget GMR Music i Stockholm. Med nya skivan i bagaget hoppas bandet att komma ut på bredare front. Ett bevis på att bandet verkligen står på barnens sida och gör rätt grej är att de nominerats till ”Barnens hjälte” – ett pris som Kamratposten tillsammans med Rädda Barnen delar ut på Aftonbladets ”Svenska hjältargala” på Cirkus den 14 december. Bandet, eller rättare sakt figurerna av killarna, är också i final i Minimello i Bolibompa på SVT. Med 46 733 röster gick figurerna som en 5-åring gjort av bandet till final. Bandet kallas Tures av SVT, kanske ett hade de svårt att läsa 5-åringens handstil? Final blir det hur som helst fredagen den 13 november.

Bengt Valentinsson, Gotlands Tidningar

Riktiga rökare av ickerökare

Smålands-Tidningen, Tors 18 juni 2009

Att sjunga om att vara snäll och inte röka är tufft. Fråga TORE and the NO SMOKERS som spelar hårdrock för en närmast fullsatt teaterbyggnad i Folkets park.

Det finns mycket barnmusik som inte för så mycket oväsen av sig. TORE and the NO SMOKERS tillhör inte den kategorin. Bandet har valt att sjunga och spela hårdrock, men med texter på svenska för barn. Fast eftersom alla kanske inte varit på hårdrockskonsert, så inledde bandmedlemmarna med en lektion för den unga publiken. Man får hoppa och studsa, och köra huvudet upp och ned så att håret flyger vilt. Headbanga, kallas det.

Även om musiken och det yttre var hårt, så var budskapet mjukt. Ljudnivån likaså, även om det fanns öronproppar för dem som ändå tyckte att det var för högt. Texterna handlade om att vara snäll, oavsett om det handlar om att vara snäll mot sig själv, andra eller naturen. De sjöng också om att inte röka. Längst fram på scenen fanns ett stort kors gjort av två cigaretter, för att visa hur det kan gå för dem som röker.

Konserten arrangerades av Nässjö församling.

Maria Ivarsson

Tore and the No Smokers vågar sjunga om jobbiga saker för barn

DN På Stan 08-09-12

Svensk barnmusik är för mesig, tycker ”kids metal”-bandet Tore and the No Smokers, som spelar i Stora Blecktornsparken på lördag.

”Varför är barnband av traditionen fega? Beror det på att de blivit gamla sega? Vågar de någonsin ta ställning? Mesar med sitt budskap, rädda för utskällning?”, sjunger de i sin låt ”Moralväktarna”.

Själva gör de musik bland annat om clownen Ronald som lurar barn, om vältutbildade innerstadsföräldrar som låser in sina ungar i blått och rosa, och om sura ”Ingrid rökare” som förgiftar luften för barnen.

– Svenska barnband sjunger om djur men inte om att djuren blir mördade av jägare. Det är ingen som vågar ta i de svåra grejerna, som mobbning eller att det finns 7 000 dårar som dör varje år för att de röker på en giftig pinne. Vi vågar moralisera, säger Conny Carlsson, bandets drivmotor och trummis.

– De flesta gör lite tokrolig musik riktad till mindre barn, men sedan finns ett glapp, en magisk gräns vid sju, åtta år där barnen börjar tycka att Mora Träsk är löjliga. Vi vill nå mellanstadiebarnen och då tror jag det är ypperligt att spela rock. Vi skulle heller aldrig spela singback som många andra gör, säger han.

Vad är det för läskig tvättbjörn som står på scenen under era konserter?
– Det är Snuttis. Den här figuren ser ut att kunna äta upp vem som helst, men till skillnad från Iron Maidens maskot Eddie är han världens snällaste. Snuttis äter inte kött, bara kikärtor. Och han älskar att kramas. Vi jobbar mycket med det här, med genus, att killar också kan kramas.

Det är väl ingen i Tore and the No Smokers som smygröker?
– Nej, en i bandet har varit rökare, feströkare, men har kommit på bättre på tankar. Vi andra har aldrig rökt. Jag har alltid undrat varför man inte kan spela rock utan att sätta på brudar och supa och röka. Om man inte gör det blir man ifrågasatt. Men varför är det alltid de som gör något schyst i det här samhället som måste försvara sig?

Sverker Lenas, DN – På Stan

Tungt Stockholmsgig för Tore and the No Smokers

 21 Mar 2008, Gotlandska.se

Ur rök och ljuseffekter framträder Tore and the No Smokers och river av ”En rökfri värld”. Platsen är Hirschenkeller i Stockholms city och publiken Gotländska stockholmare i alla åldrar.

Tore and the No Smokers konsert 19 mars i Stockholm.

Det är tungt ös, för här lirar Sveriges enda Kids Metalband, rock och metal med mening. Fyra killar från Västerhejde kommer med viktiga budskap till barn och vuxna. De är Conny Carlsson, Christoffer Carlsson, Andreas Augustsson och Robin Larsson, alla numera stockholmskisar. ”Farsan förstå” och ”Kuddrummet” är andra hits som bandet lirar under den 45 minuter långa konserten. De yngsta fansen kan texterna utantill och sjunger med.

Ung rockande publik på Tore and the No Smokers.

– Vi får fantastisk respons överallt, både från barnen och från deras föräldrar. Vi spelar bara egen musik och musik som de gillar. Sist spelade vi i Kungsängen och tidigare fyllde vi hela Debaser, berättar Conny Carlsson. Barnmusiken syns för lite och det finns för mycket skräp. Det vill vi ändra på.

Christoffer Carlsson

Christoffer Carlsson

Bandet har själva bekostat sin DVD-produktion och börjar slå igenom rejält. Över 200 bibliotek över hela landet har tagit in den senaste skivan ”Rökfri Värld” till utlåning.

Tore and the No Smokers har en egen hemsida, www.toreandthenosmokers.nu,  och finns på My Space där de har över 3000 kompisar. I sommar arrangerar de Barndagen den 26 juli i Almedalen i Visby. Det blir massor av musik förstås, men också film och andra coola barnkulturinslag.

Text & foto: Lena Calderon

Rockkonsert avslutade tobaksfri vecka

Uddevallaposten,  onsdagen den 28 nov 2007

Förra veckan var det tobaksfria veckan och man la fokus på att förebygga rökning och snusning. Den förebyggande avdelningen på Socialtjänsten och Fältenheten var ute på skolor och informerade och i fredags arrangerades en rockkonsert med Tore and the No Smokers på Folkets Hus.

Tobaksfria veckan har funnits sedan mitten av 1970-talet och hölls den 18-24 november runt om i landet. I Uddevalla var fältenheten och kommunens drogförebyggande samordnare ute på olika skolor och informerade om tobak. Elever i årskurs fem och sex har även arbetat själva med projekt som rör tobak.
– Alla bidrag kommer att visas på Bohusläns museum under veck-
an och det är bidrag alltifrån projekt i bilden till en uträkning i mate-
matik, berättar Mari Lundquist, fältassistent.

Bidrag om tobak
Ungefär 250 elever från årskurs fem och sex kom till Folkets Hus i fredags för att avsluta den tobaksfria veckan. Eleverna kom från totalt 13 skolor; Norrskolan, Unneröd, Herrestad, Norgården, Som-
marhemmet, Söderskolan och Forshällaskolan. Klassvis har de sedan en tid tillbaka arbetat med olika projekt om tobak och i fredags skulle vinnaren utses. Det blev till sist Forshällaskolan 6 Söder som tog hem segern med motiveringen ”Ett kreativt och informativt bidrag som är välarbetat och genomtänkt. Bidraget väcker intresse och ser färgglatt och kul ut.” Ett plus var också att de inriktat sig på både tobak och snus.
Alla barnen fick diplom och första pris bestod i en timmes bowling, då bowlinghallen varit med och sponsrat. En signerad skiva från Tore and the No Smokers blir det också. Dessutom ska fältenheten och Ulrika Ankargren, drogförebyggande samordnare, komma till skolan och bjuda på tårta i veckan.

Rökfri hårdrock
Förutom presentation av vinnarna uppträdde barnbandet Tore and the No Smokers. Bandet bildades 1998 och har alltid varit ett barn-band. Musiken beskrivs som rökfri hårdrock.
– Det fanns för dåliga barnband och ingenting för de lite äldre barnen, 10-åringarna. Några yngre behövde ta över efter Mora Träsk och Co, säger bandets initiativtagare och trummis Conny Carlsson.
De har mest spelat kring Stockholmsområdet men har efter två skivsläpp börjat komma ut och spela runt om i landet.

Moralväktare
Tore and the No Smokers tyckte att det var jätteroligt att få komma till Uddevalla och spela, och sjöng sånger som ”Rökfri värld”, ”Pippi är starkast” och ”Kuddrummet”. Förutom budskapet om att det inte är coolt att röka pratade de även om vikten av att vara sig själv.
”Farsan du måste förstå vad jag vill. Jag vill dansa balett och ej sitta still.” sjunger de i låten ”Farsan förstå” och nämner filmen Billy Elliott.
– Vi tycker om det här med fördomar och jobbar med att man inte ska döma någon efter utseende eller intressen.
– Vi är de coola moralväktarna, säger killarna och ler.
När konserten var över bjöds det på bulle och festis och sedan var det dags för autografskrivning.

Johanna Nilsson i Uddevallaposten